Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Kváderek

A kváderkő amellett, hogy esztétikus látvány, praktikus védelmi funkciót is ellát. Elkerülhető használatával a ház sarkánál a vakolat leverésének nem túl kellemes látványa. Használhatjuk végig a ház peremén, vagy a tető alatt végigfuttatva. Többféle variációban ragaszthatjuk fel a különböző vagy éppen azonos méretű és formájú elemeket. Saját stílusunknak megfelelően alakíthatunk ki modern vagy hagyományos mintákat.

A kváderkőről bővebben 

A kváderkövet, amely egy szinte síkra csiszolt és faragott oldalú követ jelent, már az ókorban ismerték és használták elődeink, mint építési anyagot. Az építőelem használata végig kísérte a világ építőtörténelmét és szinte tájegységtől és korszaktól függetlenül jelen volt mindenhol. Hazánkban is hamar iparszerű tevékenyéggé alakult a kváderkő előállítása. 

Kezdetben kedvelt és gyakori megoldásként szolgált a várépítészetben, lakóházaknál burkoló elemként és dekor motívumnak, majd a reneszánsz idején és a historizáló építészetben újra népszerűvé vált. Napjainkban az épületek sarokrészeit díszítik kváderkővel, illetve védelmi funkciót szolgál ez a megoldás. Formai megjelenés szerint számos fajtája kedvelt és elterjedt:

  • Csiszolt felületű
  • Nyers felületű, rusztikus
  • Rovátkolt
  • Enyhén domborodó, párnaszerű
  • Lapos gúla alakú, gyémánt formájú

A mai kváderkövek alkalmazása igen egyedivé és esztétikussá varázsolhatja az épületeket, amelyet mindenki az egyéni igényeinek megfelelően alakíthat ki. Ha Ön is szeretné otthonát ezzel a régi, mégis modern megoldással díszíteni, tekintse meg kínálatunkat és válogasson kedvére! További információkért forduljon hozzánk bizalommal!

A feltüntetett árak bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Rendezés:
Nézet:
Raktáron 1-2 munkanap
1.017 Ft
Raktáron 1-2 munkanap
1.017 Ft
Raktáron 1-2 munkanap
1.220 Ft
Raktáron 1-2 munkanap
1.220 Ft
Raktáron 1-2 munkanap
1.315 Ft
Raktáron 1-2 munkanap
1.315 Ft
Raktáron 1-2 munkanap
1.467 Ft
Raktáron 1-2 munkanap
1.467 Ft