Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Rejtsük díszlécbe a világítást!

2019. 01. 15. 00:00:00
Rejtsük díszlécbe a világítást!

        

 

Sokan szeretnék, ha otthonuk stílusos és modern lenne. A szobák mennyezetének rejtett világításához, nem feltétlenül szükséges költséges gipszkartonos megoldás.

 

     

 

A LED világítás elrejtve van

A rejtett világításos díszlécek profiljaiba, az öntapadós LED szalag helye már előre kialakításra került. Ezáltal nagyszerű, meghitt világítást készíthetünk otthonunkba. 

A célnak megfelelően kialakított nútba már könnyen beszerelhetők a különféle fényű LED szalagok.

 

     

 

A LED világítás előnye, hogy csekély a fogyasztása, nem melegszik és nem melegít, a fénye pedig visszafogott, kellemes hangulatú megvilágítást biztosít a helyiségnek. A  8 mm széles, egyszínű, és a  10 mm  széles, akár változtatható színű LED szalagok is könnyen rögzíthetők. A kimondottan e célra kialakított polisztirol díszlécek egy része a mennyezetre ragasztható. A LED szalagok elrejtéséhez szükséges nút a lécek elején van, így még a karnis eltakarására is használhatók, a világítás megszakítása nélkül. 

 

     

 

Szobánk hangulatos megvilágítására szolgáló rejtett világításos díszlécek, méltán népszerűek az elmúlt években. A díszlécekbe helyezett LED szalaggal, érhetjük el ezt a modern hatást.

Holker rejtett világítás

  • A mennyezet és az oldalfal találkozásához kell ragasztani. 
  • Akár karnistakaróként is funkcionálhat.
  • Ezeknél a típusú díszléceknél, a profil elején van kialakítva a LED szalag helye, ahová könnyen és egyszerűen beragasztható az öntapadós fénycsík.

 

                  

 

Az oldalfalakra ragasztható díszlécek fazon választéka is bőséges, ám alkalmazásukkor számításba kell venni azt, hogy ezeket a mennyezet szintjétől 10-15 cm-rel lejjebb kell elhelyezni a LED szalagok könnyebb beerősítése miatt.

 

Oldalfali rejtett világítás

  • az oldalfalra kell ragasztani.
  • a mennyezettől legalább 10-15 cm-re érdemes rakni, hogy a díszléc tetején található nútból nagyobb szögből vetítődjön ki a fény. Így szép egybefüggő fényt tudunk elérni.

 

                      
 

 

A rejtett világításos díszlécek, polisztirol alapanyagból készülnek, ezért az átvilágítás megakadályozására alu szalagot kell használnunk. Ha nem használunk alu szalagot, akkor egy fényzáró réteget kell képeznünk a felületen, a legegyszerűbb ha átkenjük fekete (vagy nagyon sötét) sűrű festékkel, ezáltal megvédve, hogy ne világítson át a díszlécen a led szalagunk. A száradását követően a kívánt színre festhető, oldószer mentes festékkel.

A LED szalagok nagyon minimális hőt termelnek, ezért a díszlécet nem károsítja, nem kell aggódnia, hogy elolvad, meggyullad.

Tekintse meg választékunkat, válogasson kedvére, találja meg az Önnek legmegfelelőbb kivitelt!

Egyedi elképzeléseit megvalósítjuk, gyártható más alakzatban és méretben is!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Rejtett világítás